Mum olacak eski petekler vardı,geçen pazar günü dağda bulduğumuz kütükten çıkan peteklerin balları süzülünce bugün mum işini yapmaya karar verdim.
Önce bir kazanda su kaynattıktan sonra tenekeye doldurduğum petekleri koydum ateşe.
Petekler kaynayıp eridikten sonra altına leğen koyup çuvala döktüm.Çuvalı biraz yükseğe bağlayıp bir yandan sıcak suyu çuvala dökerken bir taraftanda ağaçla güzel sıvazlayarak mumun leğene akmasını sağladım.
Mum işini hallettikten sonra arıların yanına giderken bahçedeki böğürtlenleri gördüm.Aslında arıların yanına her gidişimde yanlarından geçiyorum ama ilk defa dikkatimi çekti.
Sanırım 5-6 gün sonra yemeye başlarız.Bundan sonraki gidişlerimde gözüm üzerlerinde olacak:)
Nar da yakında tadına bakacağımız meyveler arasında.
Tongel (Bazı yerlerde muşmula da dediklerni duydum) ağacıda güzel görünüyor.
Biraz daha aşağıya inince fasulyeler göze çarpıyor.
Salatalıklar ise gel beni ye dercesine muhteşem duruyor.Dururmuyum hemen taze taze dalından tatmamak olmaz değilmi.
Mısırlar yakında gerek közde gerekse haşlama olarak önümüze gelecektir.
Yediğim dolma biberlerin nereden geldiğini bugün anladım.
1 yorum:
Yahu bir arı daha bul, ama bu sefer dağa gitmeden bahçeyi bir arayalım :)
Sağlıklı günlerde bahçe ürünlerini tüketmeniz dileğimle...
Yorum Gönder